Renovirana kuća od kamena iz 1814. godine

20/05/2013 - 21:53 | Izvor: designboom.com

Ova prelepa kuća od kamena u planinama Švajcarske sagrađena je davne 1814. godine, a nedavno je renovirana tako da se zadovolje savremeni standardi a zadrži njen istorijski šarm. Spoljašnji izgled kuće je gotovo netaknut, a brojni ugrađeni sistemi za očuvanje energije, pomogli su da ova kuća dostigne švajcarski standard energetske efikasnosti pod nazivom Minergie.

Renovirana kuća od kamena u švajcarskim planinama

Kako bi enterijer kuće bio u skladu sa kamenom fasadom, unutrašnji betonski zidovi su obnovljeni, a na neke su dodati kamenčići. Podovi su takođe od betona, i lepo sjaje jer su ispolirani. Reciklirani prozori i beton obezbeđuju termalnu izolaciju. Na krovu je postavljeno 23m2 fotonaponskih panela koji proizvode dovoljno električne energije za zagrevanje unutrašnjosti kuće i potrošne vode.

Renovirana kuća od kamena u švajcarskim planinama

Kombinacija dobre termalne izolacije, kontrolisane ventilacije i solarne energije je omogućila da ova kuća dostigne švajcarski energetski standard Minergie. Lepo uklopljena u okolno planinsko okruženje, ova obnovljena kamena kuća podseća na stare dane, a u isto vreme zadovoljava standarde savremenog života.

Renovirana kuća od kamena u švajcarskim planinamaRenovirana kuća od kamena u švajcarskim planinamaRenovirana kuća od kamena u švajcarskim planinamaRenovirana kuća od kamena u švajcarskim planinamaRenovirana kuća od kamena u švajcarskim planinamaRenovirana kuća od kamena u švajcarskim planinamaRenovirana kuća od kamena u švajcarskim planinamaRenovirana kuća od kamena u švajcarskim planinamaRenovirana kuća od kamena u švajcarskim planinamaRenovirana kuća od kamena u švajcarskim planinamaRenovirana kuća od kamena u švajcarskim planinamaRenovirana kuća od kamena u švajcarskim planinamaRenovirana kuća od kamena u švajcarskim planinamaRenovirana kuća od kamena u švajcarskim planinamaRenovirana kuća od kamena u švajcarskim planinama