Sajam solarne i obnovljive energije u Novom Sadu od 4. do 6. aprila

27/03/2012 - 19:09 | Dešavanja | Izvor: Tanjug

Međunarodni sajam za solarnu i obnovljive izvore energije "B2B sajam solar i therm Srbija 2012" biće održan u Novom Sadu od 4. do 6. aprila, najavio je organizator.

Sajam solarne i obnovljive energije u Novom Sadu od 4. do 6. aprila

Posetioci tog sajma, koji se prvi put održava u Srbiji, moći će da se upoznaju sa potencijalom primene sunčeve energije i metodama ekonomične potrošnje energije uz primenu termoizolacije, kao i sa modernim sistemima grejanja i klimatizacije. Na tom jedinom specijalizovanom sajmu te vrste u regionu predstaviće se 38 preduzeća, odnosno 22 izlagača iz 11 zemalja, između ostalih iz Srbije, Slovenije, Austrije, Nemačke i drugih zemalja.

Sajam je zamišljen kao mesto dinamične razmene ideja i informacija i identifikovanja poslovnih mogućnosti, a sa ciljem umrežavanja i partnerstva između kompanija u industriji obnovljivih izvora energije na lokalnom, regionalnom i međunarodnom nivou, kao i prezentovanje građanima Srbije mogućnosti energetskih i finansijskih ušteda korišćenjem obnovljivih izvora energije.

Tokom trajanja sajma posetioci će moći da prisustvuju brojnim predavanjima na temu obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti, a u četvrtak 5. aprila održaće se stručni skup "Primena solarne energije". Solar- stručna B2B sajamska priredba biće održana u Hali Master na Novosadskom sajmu, uz podršku grada Novog Sada, Pokrajinskskog sekretrijata za energetiku Vojvodine, Delegacije Nemacke privrede u Srbiji, Agencije za energetsku efikasnost Srbije, Ambasade Slovenije u Beogradu.