Energetski efikasan gerontološki centar u Subotici

19/04/2013 - 10:51 | Energija | Izvor: subotica.com

U Gerontološkom centru u Subotici direktor ustanove dr Nenad Ivanišević i pokrajinska sekretarka za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju dr Vesna Kopitović potpisali su Ugovor o donaciji izolacionih materijala, potrebnih za nastavak sprovođenja radova na energetskoj efikasnosti.

Energetski efikasan Gerontološki centar u Subotici

Na ovaj način, gerontološki centar će završiti projekat uvođenja energetske efikasnosti, koji je započet 2001. godine. Direktor za robne rezerve APV Tome Jošanov je tom prilikom istakao da je potpisan ugovor o donaciji, vredan 4.5 miliona dinara.

“Reč je o donaciji izolacionog materijala u saradnji sa „Master plastom“ iz  Subotice. Pored Gerontološkog centra u Subotici i lokalna samouprava Ada će dobiti donaciju od tri miliona dinara u vidu izolacionog materijala za sanaciju kuća, koje su oštećene uticajem podzemnih voda”, istakao je Tome Jašanov.

Energetski efikasan Gerontološki centar u Subotici

“Realizacijom projekata energetske efikasnosti uštedi se i do 27% energije, a ugradnjim ovih izolacionih materijala očekuje se ušteda i do 36% energije”, rekao je dr Nenad Ivanišević

Gerontološki centar u Subotici prošle godine je pustio u rad sistem solarnih kolektora. Ugradnjom solarnih panela godišnje se uštedi do i 2.5 miliona dinara. Ustanova je prvo prešla na grejanje na gas, pa su zamenjena vrata i prozori, sada su ugrađeni solarni paneli i sa uvođenjem termoizolacije, objekat će biti u potpunosti energetski efikasan.